Marokko Op 1

Nederland kleurt in de zomer van 2018 niet Oranje maar Rood Groen. Want na 20 jaar kwalificeerde Marokko zich wél voor het Wereld Kampioenschap. Bovendien spelen vijf Marokkaanse Nederlanders voetballers voor het Marokkaanse elftal. Hoe viert de Marokkaanse gemeenschap in ons vlakke land dit feest?

Rutger volgt verschillende generaties Marokkaanse Nederlanders om te zien hoe zij de wedstrijden beleven. Voelen zij zich nu meer Marokkaan dan Nederlander, waar ligt hun hart? Voetbal verbindt maar verscheurt ook.

Met humor en zelfspot probeert Rutger de Marokkaans Nederlandse gemeenschap beter te leren kennen en begrijpen. Zo vraagt hij zich bijvoorbeeld af waarom juist de 3e generatie Marokkaans Nederlandse jongeren zich steeds meer Marokkaan voelt en waarom er steeds meer in Nederland geboren professionele voetballers voor het Marokkaanse elftal kiezen?

Een documentaire met een bijzondere blik op een grote gemeenschap in Nederland, vanuit een onverwachte invalshoek. Respectvol en relativerend, kritisch maar ook begripvol.

Presentatie

Rutger Castricum

actuele programma's