<

Wie wij zijn

Jeroen Pauw

Journalist, presentator en producent Jeroen Pauw is sinds 1979 actief in de mediawereld. Zijn carrière begon op de radio, bij onder meer het ANP, de Wereldomroep, Het Oog op Morgen en BNN’s Storing.

Na tien jaar radio sloot Pauw zich aan bij RTL, waar hij, samen met Loretta Schrijver, het gezicht was van de nieuwsbulletins en programma’s presenteerde als Studio Rembrandt en Een Kwestie Van Kiezen. In 2001 stapte Pauw over naar de publieke omroep en werkte hij mee aan verschillende producties van BNN, Vara en NPS. Sinds 2006 vormt hij met Paul Witteman het presentatie-duo van het dagelijkse praatprogramma Pauw & Witteman.

In 2000 richtte Pauw samen met Peter Adrichem de productiemaatschappij TVBV op. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is verbonden aan Endemol Nederland Mediagroep. Ook is hij verbonden aan Talent Kitchen: een bureau dat zich toelegt op management en boekingen van (onscreen) talent, alsmede op media- en presentatietraining voor zakelijke klanten.

Jeroen Pauw wordt geprezen om zijn flair en scherpe interviewstijl. In 1999 won hij een Gouden Beeld met Kwestie van kiezen en in 2004 werd hij uitgeroepen tot TV-persoonlijkheid van het jaar. Ook won hij tweemaal de Sonja Barend Award in 2014 en 2015 voor het beste televisie-interview. En in 2017 het TV Beeld voor het programma 5 jaar later.

Peter Adrichem

Peter Adrichem is een vooraanstaande mediaondernemer met twee decennia ervaring in uiteenlopende creatieve- en managementfuncties. Na zijn studie aan de filmacademie werkte Adrichem als freelance programmamaker voor radio en televisie. Zo was hij uitvoerend producent van het vermaarde Veronica-programma Countdown en was hij één van de bedenkers van Bart de Graaff’s BOOS.

Nadat Adrichem de eigen productietak van RTL (thans RTL Productions) had opgezet, richtte hij samen met Jeroen van Baaren 625 TV Produkties op en begon kort daarna met Jeroen Pauw een tweede productiehuis, TVBV. Beide ondernemingen fuseerden in 2006 met Rene Stokvis Producties en werden later ondergebracht bij SNP Holding, waar hij twee jaar aan het hoofd stond.

In 2009 werd Adrichem benoemd tot algemeen directeur van Endemol Nederland Mediagroep. In die functie gaf hij leiding aan de bestuurlijke integratie en centrale huisvesting van alle Nederlandse Endemol-bedrijven, alsmede aan hervormingen van productieprocessen en bedrijfsvoering. In 2012 trad Peter Adrichem op eigen initiatief terug als directievoorzitter van ENMG.

Adrichem was in 2013 Mediadirecteur ad interim bij de AVRO. Met zijn bedrijf ‘Adrichem Media Consultancy’ richt hij zich op interim management, media-advies, spreekbeurten en dagvoorzitterschappen. Sinds 2011 maakt Adrichem deel uit van de Commissie van Advies van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA).

Mirei Franssen

Mirei Franssen is Gedelegeerd Producent binnen TVBV en gedreven programmamaker met een brede achtergrond. Zo maakte ze bijvoorbeeld bij Helder als regisseur de documentaire-serie Kleine Baby’s Grote Zorg. En werkte ze bij Talpa Producties aan succesvolle titels als De Gouden Kooi en Utopia.

Sinds 2010 werkt Franssen bij TVBV waar ze enorm scala aan programma’s heeft gemaakt: o.a. Storm Op Komst, 5 jaar later, Herberg Europa, Praat Nederlands met Me en de Sterren van Bethlehem. Maar ook deed ze de regie en eindredactie van verschillende succesvolle documentaires. Samen met schrijfster Heleen van Royen maakte ze de documentaire Het Doet Zo Zeer, een integere documentaire waarin Heleen van Royen haar dementerende moeder op persoonlijke wijze portretteert. Met Rutger Castricum maakte Franssen de documentaire Feyenoord op 1, over de trouwe supporters van het legioen van Feyenoord. En ook de documentaire Oud en Nieuw Onder Vuur, over de bevolking van Scheveningen die vecht voor het behoud van zijn cultuur en tradities.