<

Wat wij maken

TVBV maakt integere, betrokken en maatschappij kritische programma’s in opdracht van publieke en commerciële zenders. Welk type programma we ook maken, we verliezen nooit uit het oog voor wie we het maken. Televisie maken doen we vanuit bevlogenheid en kwaliteit is onze signatuur.

journalistiek, spraakmakend, betrokken, sociaal

De basis van TVBV ligt in de journalistieke aanpak van elk programma dat wij maken.  Bijvoorbeeld jarenlang Goedemorgen NL met Daphne Bunskoek, de talkshow van Jeroen Pauw, de wekelijkse en dagelijkse talkshow Jinek en natuurlijk het paradepaardje 5 Jaar Later met Beau van Erven Dorens, die de presentatie sinds 2018 over heeft genomen van Jeroen Pauw.

Daarnaast heeft TVBV de laatste jaren een aantal succesvolle documentaires gemaakt. Zo maakten wij Het Doet Zo Zeer samen met Heleen van Royen, een integer portret van haar aan dementie lijdende moeder. En twee succesvolle NPO 1 documentaires met Rutger Castricum: Feyenoord op 1 en Oud & Nieuw onder Vuur.

Journalistiek is breder dan alleen maar serieuze gesprekken. Ook amusement kan vanuit een journalistiek perspectief worden gemaakt.  Zo maakte TVBV ook het bijzondere VARA zomerprogramma Storm op komst waarin 2 prominente Nederlanders 24 uur samen op een boot op de Waddenzee verbleven.

Maar ook 4 Seizoenen aan de Amstel en het spraakmakende politieke programma voor jongeren met Katja & Bridget , en later Sophie & Filemon: Lijst 0.

Taboedoorbrekend, net als het vernieuwende psychologische programma De Rode Kamer.

Maatschappelijk betrokken door thema avonden te produceren zoals Weg met 2010 en Lang zal je Lever. Maar ook door in het KRO programma Inside Oud, jongeren met bejaarden in contact te brengen.

In het najaar van  2014   bracht TVBV drie nieuwe titels op de buis: het bijzondere sociale experiment op NPO 1: Typisch Nederlands waarin de multi-culturele samenleving en de problemen die dat met zich meebrengt op een zeer persoonlijke, indringende en toch op een vermakelijke manier in beeld wordt gebracht.

Op  NPO 3 een populaire wetenschappelijk reisprogramma waarin dieren centraal staan: Freek Vonk in Australië. En rond de feestdagen op NPO 1 een groot reisprogramma waarin 6 prominente Nederlanders in Israël op zoek gaan naar het ware kerstgevoel in De Sterren van Bethlehem.

Programma's

Eerdere titels